Political catwalk


EDITIE 2019

 

De derde editie van Political Catwalk wordt nóg groter, met meer deelnemers en met een verbreding in bijvoorbeeld technieken en apparatuur.

Ook werken we dit jaar met een thema, namelijk 100 Jaar Vrouwenkiesrecht! Op basis van dat thema zijn de jonge designers bezig om hun ideeën om te zetten in outfits voor de deelnemende politici.

Werkten we eerder samen met de Amsterdam FashionWeek, ditmaal organiseren wij i.s.m. CircL Amsterdam onze eigen Fashionshow op 4 oktober!

Bij de vorige editie gingen wij op bezoek bij designer Bas Kosters. Deze editie zijn we er trots op dat wij op bezoek mochten bij designer Aziz Bekkaoui.

 

 

 

 

Stephanie Willems (eervolle vermelding), 22 jaar uit Maurik, ontwierp voor ’t Noord-Hollandse Statenlid Gideon Everduim (DENK)

Mijn ontwerp kaart de ongelijkheid tussen de seksen aan. Op het eerste gezicht lijkt het ontwerp masculien. Er zijn ‘vrouwelijke’ verrassingselementen aan toegevoegd. De voering bestaat uit een weefsel van lingerie. Wanneer de gespen om de polsen los worden gemaakt laat de outfit haar vrouwelijkheid zien, die in eerst onderdrukt werd. Dit symboliseert mijn toekomstdroom van gelijke rechten.

Fotograaf: Els Zweerink & Styliste: Ellen Rooijakkers

Stephanie’s ontwerp voor Ines Kostic (Statenlid Noord-Holland, PvdD)

Dit ontwerp is geïnspireerd op de pauw, een dier dat symbool staat voor het laten zien van je ware zelf. De vrijheid van meningsuiting behoord tot een van onze grondrechten, maar dat betekent niet dat je dit zonder enig gevaar kunt doen. Het ontwerp viert de vrouwelijkheid in al haar vormen: Viva la Vulva!

Afgelopen week gingen de deelnemers van Political Catwalk 2019 op bezoek bij de bekende modeontwerper Aziz Bekkaoui. Tijdens dit bezoek vertelde Aziz over zijn loopbaan als ontwerper en waarom hij vaak met maatschappelijke thema’s werkt. Hij heeft vaak voor politici ontworpen en zodoende kon hij de jonge designers veel over dit proces vertellen. Uiteindelijk besprak Aziz met alle deelnemers hun ontwerp en voorzag dit van kort commentaar!