Over mij

Achter Duurzame mode zit ik, Stephanie Willems. Ik ben in 2018 afgestudeerd aan Academie Artemis, met een specialisatie in mode. Sindsdien heb ik op veel vlakken binnen het mode werkveld ervaring opgedaan. 

Mode-industrie

Tijdens mijn studie leerde ik steeds meer over hoe de mode-industrie de planeet en de mensen die er in werken beïnvloedt. Ik voelde zich schuldig, wat had het voor zin om mijn droomcarrière in de mode na te jagen als dit het milieu en de mensen zo duur komt te staan? Was er maar een manier om mensen nog steeds de vreugde te geven van nieuwe kleding, maar ook bewust te zijn van duurzaamheid.

Eigen label

In 2019 startte ik mijn kledinglabel Stephastique. Vastbesloten om de mode-industrie positief te veranderen. Ik vind het belangrijk om mensen een goed gevoel te geven wanneer ze mijn ontwerpen dragen, en ze extra goed te laten voelen, wetende dat ze iets dragen waar ze zich niet schuldig over hoeven te voelen.

Duurzame oplossingen

De collecties maak ik van geupcyclede tweedehands kleding, stofrestanten en GOTS-gecertificeerde stoffen. Elke dag werk ik aan het vinden van de meest duurzame oplossingen voor mijn ontwerpen.

 

Tijdens het oprichten van mijn label liep ik tegen allerlei dingen aan. Ik wilde alles zo duurzaam mogelijk produceren, maar waar begin je precies? Hoe doen andere duurzame merken dit? Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame materialen in de mode wereld?

Bewuste keuzes 

In deze blog neem ik je mee in de wereld van duurzame mode, ook geef ik andere duurzame modemakers een podium om hun verhaal te vertellen. Ik inspireer je graag duurzamere en bewuste keuzes te maken als het gaat om mode.

COMING SOON